Dues exposicions fotogràfiques sobre la riuada del 62 a Terrassa

Inauguració de l’exposició “La riuada del 62 i els seus fotògrafs” a la Sala Muncunill

El proppassat 7 de setembre s’inauguraren simultàniament a Terrassa dues exposicions fotogràfiques: “La riuada del 62 i els seus fotògrafs”, que mostra una selecció feta pel fotoperiodista Cristóbal Castro, i “La riuada del 1962. Mai més”, una exposició de fotografies de gran format als carrers de Terrassa, seleccionades per Jaume Valls i Vila, comissionat de la commemoració dels 50 anys de la Riuada a Terrassa.

“La riuada del 62 i els seus fotògrafs”

Selecció del fotoperiodista Cristóbal Castro

Lloc: Sala Muncunill (Plaça Didó, 3)

Dates: del 7 de setembre al 28 d’octubre

La Sala Muncunill presenta aquesta exposició fotogràfica integrada per 82 imatges – algunes d’elles inèdites – que mostren la cara més humana de la tragèdia que es va viure la nit del 25 de setembre de 1962 a Terrassa.

Cristóbal Castro, comissari de la mostra i cap de fotografia del Diari de Terrassa, ha estat el responsable de fer-ne la tria. Aquest exercici de memòria històrica representa un reconeixement públic a una vintena de fotògrafs que van contribuir a difondre aquest fet, com els professionals Fotos Francino, Carles Duran, Eduard Gros o Jaume Altimira; principiants com Juanita Biarnés o aficionats a la fotografia.

Inaugurada el 7 de setembre a les 7 de la tarda, l’exposició va rebre 747 visitants durant el primer cap de setmana; a més, els dissabtes 15 de setembre i 13 d’octubre, a les 7 del vespre, s’hi realitzaran visites guiades gratuïtes.

L’exposició ve acompanyada per la publicació del llibre La riuada del 62 i els seus fotògrafs. Moments de tristor i esperança publicat per Momentum Editors, patrocinat pel Rotary Club de Terrassa i coordinat per Cristóbal Castro. La publicació, que mostra 120 fotografies, es pot comprar a les llibreries per 15 €, i els beneficis es destinaran a Càritas Terrassa.

“La riuada del 1962. Mai més”

Fotografies de gran format. Selecció del comissionat, Jaume Valls i Vila.

Lloc: Rambla d’Ègara i altres carrers de Terrassa

Dates: del 7 de setembre al 4 de novembre de 2012

Amb el patrocini de Hewlett Packard

“La riuada de 1962. Mai més” és una exposició d’imatges de gran format (2×3 metres) situades en diferents punts de la ciutat que van tenir una major afectació per la riuada: la Rambla d’Ègara (centre), la Plaça de la Cultura (Poble Nou), el carrer Ample – Plaça del Triomf (Sant Pere), els Jardins de Vicenç Vives (Ègara) i la Passarel·la de l’Estació (Les Fonts).

La mostra consta d’una vintena d’imatges procedents de l’Arxiu Municipal de Terrassa, l’Arxiu Tobella i d’altres col·leccions privades.

+ informació aquí

Quant a La nit tràgica

La nit del 25 de setembre de 1962 va ser una Nit Tràgica al Vallès. En tres hores van caure més de 200 litres/m2. Rius, rieres i torrents es van desbordar; més de 600 persones van perdre la vida i milers es van veure afectades. Els Museus de la conca del riu Ripoll, am el suport de la Diputació de Barcelona i el Museu d’Història de Catalunya, donarem veu en aquest bloc a totes les activitats que s’han organitzat a les nostres ciutats per recordar uns fets que, avui, 50 anys després, formen part de la memòria col·lectiva de molta gent.
Aquesta entrada ha esta publicada en Exposició, Fotografia, Terrassa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s