Cerdanyola del Vallès endega les activitats del programa La Nit Tràgica

La inauguració el passat 19 de setembre de la mostra “Plou a bots i barrals! Imatges d’una nit tràgica”, dedicada a la riuada de 1962, obrí les activitats a Cerdanyola del Vallès del programa La Nit Tràgica. Durant l’acte també es va presentar el documental 1962: quan el cel va caure sobre els nostres caps, elaborat pels serveis informatius de Cerdanyola Ràdio i www.cerdanyola.info, on es recullen testimonis d’aquelles hores tràgiques.

Carme Carmona, alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, conversa amb parents d’afectats per la riuada

L’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, i la Regidora de Cultura, Montserrat Montiel, van presidir la inauguració que va comptar amb la presència de testimonis dels fets, molts dels quals van ser entrevistats per a l’elaboració de l’esmentat documental. L’exposició i el documental es podran veure fins al 14 d’octubre, a l’Ateneu, carrer de la Indústria, 38-40.

L’Ateneu serà també l’espai on el professor Martí Marin oferirà la conferència “Imprudència temerària amb resultat de mort: immigració i poder polític a l’entorn de les riuades catastròfiques”. Serà el 10 d’octubre, a les 19h, i  s’emmarca en el cicle de conferències de la XML.

 Activitats conjuntes Cerdanyola del Vallès – Ripollet

El veïnatge i el lligam històric de Ripollet i Cerdanyola del Vallès ha propiciat que s’organitzin activitats conjuntes en el marc del programa comarcal La Nit Tràgica, com l’itinerari testimonial entre Cerdanyola del Vallès i Ripollet titulat  “Testimonis d’una nit tràgica”, previst pel 29 de setembre, de 17 a 20 h. El lloc de sortida s’ha fixat a l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès, al carrer de la Indústria, 38-40. A més, en l’apartat de propostes educatives adreçades a l’alumnat de secundària, s’ofereix l’activitat “Causes i conseqüències dels aiguats de 1962”, a l’alumnat d’aquest nivell estudiantil dels instituts de Cerdanyola del Vallès i Ripollet.

Quant a La nit tràgica

La nit del 25 de setembre de 1962 va ser una Nit Tràgica al Vallès. En tres hores van caure més de 200 litres/m2. Rius, rieres i torrents es van desbordar; més de 600 persones van perdre la vida i milers es van veure afectades. Els Museus de la conca del riu Ripoll, am el suport de la Diputació de Barcelona i el Museu d’Història de Catalunya, donarem veu en aquest bloc a totes les activitats que s’han organitzat a les nostres ciutats per recordar uns fets que, avui, 50 anys després, formen part de la memòria col·lectiva de molta gent.
Aquesta entrada s'ha publicat en Cerdanyola del Vallès, Exposició i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari