RUBÍ

  • La nit tràgica. 50 anys dels aiguats al Vallès

Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà

Del 7 de juny de 2012 al 31 de març de 2013

L’objectiu principal d’aquesta exposició és apropar al públic a un fet històric que va marcar la història recent de la ciutat de Rubí i altres poblacions del Vallès, i homenatjar les persones i institucions que van ajudar la ciutat a refer-se.
L’exposició es dividirà en sis àmbits temàtics: la Riera, Rubí abans de la Rierada, 25 de setembre de 1962, L’endemà, La reconstrucció i L’avui que permetran seguir el fil històric d’una manera molt visual.
Mitjançant el material gràfic de l’època que ha estat recuperat especialment per aquesta ocasió, i que passarà formar part del fons municipal es posarà també en valor la important tasca que van realitzar els fotògrafs professionals i amateurs que van documentar la tragèdia.

Aquí podeu veure algunes imatges de l’exposició:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

I aquí, l’entrada que vam dedicar a la inauguració.

+ informació

  • Mirades. Rubí 50 anys després

Exposició fotogràfica a càrrec del fotògraf Jordi Benítez

Una de les fotografies de Jordi Benítez

L’exposició proposa una passejada pels llocs de Rubí que van quedar afectats pel pas de la Rierada del 62, cinquanta anys després. Acompanyant aquesta exposició, l’associació rubinenca de Pessebristes de Rubí presentarà per a l’ocasió una maqueta en la que es podrà observar l’abans, el durant i el desprès de la rierada: tres diorames que mostraran de forma visual com varen passar els tràgics fets del 25 de setembre del 1962.

Sala d’art Aula Cultural (Avda. Barcelona, 84)

Del 21 de setembre al 28 d’octubre de 2012

  • Retalls d’una tragèdia

Seu de l’Escola de Sardanes Flor de Neu (St. Miquel, 31)

Del 22 de setembre al 5 d’octubre de 2012

Aquesta exposició il·lustra de manera gràfica l’empremta que deixà la tràgica rierada del 25 de setembre de 1962 i alhora pretén recordar uns fets que van suposar un abans i un després en la història de la ciutat de Rubí.

L’Escola de Sardanes Flor de Neu i l’Associació de Veïns del carrer Sant Miquel volen donar les gràcies a l’Arxiu Municipal de Rubí, l’Arxiu J.M. Roset, l’Arxiu Xavier Fortino, l’Arxiu  Xercavins, la Fundació Joaquim Soler Serrano i a totes les persones que han fet possible aquesta exposició fotogràfica.

  • El jardí dels records

Sala d’exposicions EDRA

Del 26 de setembre al 4 d’octubre de 2012

L’Escola Municipal d’Art i Disseny EDRA de Rubí  fa 8 anys que organitza, amb el col·lectiu d’alumnes dels Tallers d’expressió plàstica i els Tallers monogràfics, una exposició de treballs amb un tema central.

L’edició d’enguany engega amb la voluntat de fer una instal·lació efímera en homenatge a les víctimes de la Rierada de Rubí, coincidint amb el 50è aniversari d’aquest tràgic succés. La idea central d’aquesta instal·lació – homenatge és transmetre la força de l’aigua. L’aigua com a fenomen de destrucció però a la vegada símbol de naixement i creador de vida.

El lloc on s’ubicarà la instal·lació, l’Escardívol, té molta força emocional en sí mateix, ja que ens trobem en el centre de la catàstrofe i va ser dels pocs edificis que la força de l’aigua no va poder destruir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s