Acte de cloenda. Transcripció de la taula rodona

Gairebé sis mesos després de l’acte de cloenda dels actes commemoratius dels aiguats del 1962 al Vallès, que se celebrà el 18 de desembre de 2012 al Museu d’Història de Catalunya, us oferim la transcripció feta pel filòleg José Luis Sáez de la taula rodona en què participaren el director del Museu, Agustí Alcoberro,els historiadors Jordi Calvet i Martí Marín i el periodista Jaume Valls. Podeu consultar-ne el pdf aquí.

P1070711

Quant a La nit tràgica

La nit del 25 de setembre de 1962 va ser una Nit Tràgica al Vallès. En tres hores van caure més de 200 litres/m2. Rius, rieres i torrents es van desbordar; més de 600 persones van perdre la vida i milers es van veure afectades. Els Museus de la conca del riu Ripoll, am el suport de la Diputació de Barcelona i el Museu d’Història de Catalunya, donarem veu en aquest bloc a totes les activitats que s’han organitzat a les nostres ciutats per recordar uns fets que, avui, 50 anys després, formen part de la memòria col·lectiva de molta gent.
Aquesta entrada s'ha publicat en Conferència i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Acte de cloenda. Transcripció de la taula rodona

  1. Los ponentes de este acto han hablado de omisión en la época , del silencio de los medios y el esfuerzo del régimen por desinformar y CHOCA POR ELLO LA OMISIÓN QUE HAN HECHO ELLOS MISMOS , LA OMISIÓN EN ESTE ACTO DE CLAUSURA DE UN TEMA MUY IMPORTANTE QUE HA SALIDO A LA LUZ JUSTAMENTE EN ESTOS ACTOS CONMEMORATIVOS Y QUE MERECERÍA TODOS LOS ESFUERZOS DE INVESTIGACIÓN:
    ¿CUAL FUE EL PARADERO DE LOS NIÑOS QUE SOBREVIVIERON ?
    ¿POR QUE NO HAY RASTRO DOCUMENTAL?
    ¿PORQUE NO SE INVESTIGAN LOS INDICIOS MÁS QUE EVIDENTES DE POSIBLES ADOPCIONES IRREGULARES?
    ¿POR QUE NO SE MENCIONA SIQUIERA?

    ¿a caso no interesan? ¿ a caso 50 años después también se va a mirar hacia otro lado ?

Deixa un comentari